Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Vračila in reklamacije

V primeru pripombe nas o tem pisno obvestite v petnajstih (15) dneh od prevzema pošiljke na naslov: A2U d.o.o., Poslovna cona A53, 4208 Šenčur, s pripisom reklamacija. Prav tako nam na ta naslov pošljite izdelek v originalni embalaži. Pošiljk z odkupninami ne sprejemamo!

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 134. člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list Republike Slovenije št. 130/22) ( v nadaljevanju ZVPot-1), ki določa:

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev."

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe ureja 135. člen zakona ZVPot-1.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: eshop@a2u.si, blago pa vrniti 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino blaga najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Postopek zamenjave in vračila blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora o tem pisno obvestili prodajalca (pogoji so navedeni v prejšnjem odstavku), mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Stroške vračila blaga ob odstopu od pogodbe krije potrošnik.

Blago se mora vrniti:

  • pri naročilu dostave blaga po pošti na dom se mora vrniti po pošti, s kopijo obvestila o odstopu od pogodbe oz. zamenjavi blaga
  • ob osebnem prevzemu v poslovalnici se mora blago vrniti v poslovalnico, kjer je bilo prevzeto

Postopek vračila kupnine

A2U d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila za blago. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Z uporabo naše e-trgovine izražate svoje strinjanje s pogoji poslovanja.