Blog in novice

A2U-jev klik tedna: Interaktivni trenažer Elite Direto XR-T

Pametni trenažerji za sobno kolesarjenje so že več let stalnica treninga za rekreativne kolesarje. Vendar je pandemija koronavirusa močno pripomogla k temu, da so pametni trenažerji za sobno kolesarjenje postali glavni pripomoček za bolj običajne kolesarje, ki želijo nadaljevati z vadbo v zaprtih prostorih tudi pozimi in tako vzdržujejo ali nabirajo kondicijo za naslednjo kolesarsko sezono.

Trenažer prek brezžičnega signala - običajno ANT+ in/ali Bluetooth - komunicira tudi z računalnikom, tako da lahko uporabljate spletne kolesarske programe, kot so Zwift, Rouvy idr. Ko so povezani z virtualnim kolesarskim okoljem, kot je Zwift, lahko pametni trenažerji za sobno kolesarjenje naredijo izkušnjo vožnje v zaprtih prostorih veliko bolj zanimivo in učinkovito. Pametni trenažerji se povežejo z zunanjimi napravami, kot so računalniki, prenosni računalniki in telefoni, ter tako omogočijo možnosti, ki jih klasični trenažerji ne morejo zagotoviti.


Foto: Elite Cycling

Uspešnica zadnjih sezon

Elite Direto XR-T je v kolesarski industriji postal uspešnica zadnjih sezon, zahvaljujoč svoji visoki kakovosti, naprednim tehnološkim funkcijam in izjemni uporabniški izkušnji. S svojo natančno simulacijo naklona, izjemno močjo ter brezhibno povezljivostjo s pametnimi napravami postavlja nove standarde med trenažerji. Direto XR-T je praktičen in učinkovit virtualen trenažer, idealen za usmerjen in efektiven trening v udobju vašega doma.

Diretova glavna lastnost je sistem za merjenje moči, ki dviga koncept vadbe v zaprtih prostorih na višji nivo. Za pridobivanje informacij o moči skrbi integriran optični merilec moči, ki za karseda visoko natančnost pridobiva informacije na kar 12. točkah, ki se nahajajo vsakih 30 stopinj obrata pri pedaliranju ter omogočajo natančnost pridobljenih podatkov v razponu +/-1,5%. Odlikuje ga visok izkoristek moči, zato je zelo primeren za treninge, ki bazirajo na obratih in hitrosti. Ohišje zavore je zasnovano tako, da se ne segreva in zagotavlja stabilen izhod moči tudi pri največjemu naporu.


Foto: Elite Cycling

Kar 4.5 kg težak vztrajnik omogoča gladko pedaliranje tudi pri nižjih obratih. Odlikuje ga zavora, ki omogoča realistično simuliranje klancev vse do realističnega naklona 24%.

Trenažer lahko uporabljate z zadnjimi verižniki do velikosti 50 zob. Direto XR-T je opremljen z ohišjem pesta, združljivim z verižniki Shimano® z 9/10/11 prestavami ali drugimi proizvajalci, ki uporabljajo standard Shimano®. Ohišje pesta, ki je na razpolago kot dodatna oprema in je združljivo z verižniki Campagnolo® z 9/10/11 prestavami je na razpolago kot zamenjava za ohišje, združljivo z verižniki Shimano, ki spadajo v serijsko opremo simulatorja Direto XR-T.


Foto: Elite Cycling

Trenažer Direto XR-T se lahko poveže z osebnimi računalniki, mobilnimi napravami (iOS in Android) ter kolesarskimi računalniki, opremljenimi s tehnologijo ANT+™ in/ali Bluetooth Smart.

Snemite zadnje kolo ter ga nadomestite s trenažerjem Elite Direto XR-T in že lahko pričnete s treningom. Ko je nastavljen za uporabo, je izjemno stabilen in skoraj ni stranskih premikov, zato je varen za uporabo tudi med najbolj intenzivnimi treningi. Njegovo shranjevanje olajšata praktičen ročaj in zložljive noge, s katerimi lahko trenažer Direto XR-T pospravite do naslednjega treninga.    

Interaktivni trenažer Elite Direto XR-T je primeren za gorska, cestna in treking kolesa.

Več o trenažerju preberite TUKAJ.

V specializirani kolesarski trgovini A2U smo posebej ponosni na bogato ponudbo Elite trenažerjev, ki slovijo po kakovosti in nenehnemu stremenju k izboljšavam. Naša prijazna ekipa prodajalcev vam bo pomagala najti trenažer, ki ustreza vašim potrebam in željam. Poleg trenažerjev je v ponudbi tudi široka paleta dodatne opreme za trenažerje, ki bo kolesarjenje v zaprtih prostorih naredila še bolj udobno.


Obiščete nas lahko na spodnjih lokacijah:

A2U Šenčur, Poslovna cona A53, 4208 Šenčur

A1U Šenčur, Poslovna cona A17, 4208 Šenčur

A2U Ljubljana - Rudnik, Jurčkova cesta 224, 1000 Ljubljana

A2U Koper, Dolinska cesta 1h, 6000 Koper