Blog in novice

A2U-jev klik tedna: Wilier Urta Hybrid

Električno kolo Wilier Urta Hybrid je Wilierjev prvi lahki e-MTB in se uvršča med XCO oziroma down country kolesa, segment, ki vzbuja vse več zanimanja med tistimi, ki razmišljajo o nakupu električnega gorskega kolesa.

Wilier Urta Hybrid temelji na karbonskem okvirju, ki je zelo podoben njegovi modelu Wilier Urta SLR in je namenjeno zahtevnim kolesarjem, ki prisegajo na disiplini kros in maraton. Uporabljen je bil enak postopek izdelave in obdelave karbona, vendar je Urta Hybrid bolj robusten, saj sta v njem nameščena motor in baterija, kar pa ni vplivalo na doseganje prefinjene zasnove, električni del pa je tako dobro integriran, da se na prvi pogled zdi, da gre za običajno gorsko kolo.

Dodali so mu motor nemškega proizvajalca Fazua, baterijo s kapaciteto 430 Wh, ki lahko proizvede 60 Nm navora. Lahek pogonski sistem dodatno pomaga pri vožnji v klanec, majhna zasnova pa pripomore k zelo dobri vodljivosti kolesa. S pogonskim sklopom se upravlja preko Fazua LED HUB kontrolerja na katerem je z LED lučkami prikazana stopnja pomoči in napolnjenost baterije. Na spodnjo cev okvirja se lahko namesti tudi dodatna baterija. 

Urta Hybrid ima 120 mm hoda vilic (20 mm več od modela Urta SLR), sistem zadnjega vzmetenja RockShox Deluxe Select pa pozveže nihajko z okvirjem v eni točki vrtenja. Zasnova gonilke sledi linijam okvirja, kar prispeva k harmoniji celotne zasnove, stik verižnika s chainstayjem pa je prekrit z zelo dobro izdelano gumijasto zaščito, ki preprečuje vdor umazanije.

Geometrija kolesa Urta Hybrid povzema trenutne trende na področju cross-countryja in jih prilagaja zahtevam kolesa e-MTB, tako da je nastal usklajen koncept z nekoliko bolj strmim kotom krmilne cevi, natančneje 66,7°, in efektivnim kotom podsedežne opore 74°. Chainstay je dolg 448 milimetrov. Celoto zaokrožuje oprema Shimano Deore XT s 1x12 prestavami, ki vam omogoča premagovanje še tako zahtevnih vzponov. Za zaustavitev ali nadzor hitrosti poskrbijo zavore Shimano Deore XT.

Električno kolo Wilier Urta Hybrid je opremljeno z 29 colskimi obroči Miche 966.

Wilier Urta Hybrid tehta le nekaj več kot 16 kg.

Na voljo v turkizni in črni različici.

***