Blog in novice

A2U-jev klik tedna: Kolesarski števec Garmin Edge 1040 Solar

Edge 1040 Solar je prvi Garminov kolesarski računalnik s solarnim polnjenjem, z vgrajeno multi band GNSS tehnologijo za še boljši sprejem pod gostimi drevesnimi krošnjami, na odročnih gorskih trailih in celo v urbanih območjih med stolpnicami. Odlikuje ga upravljanje preko zaslona na dotik, posodobljena kartografija (WorldWide Cycling Map), prikaz napolnjenosti baterij senzorjev in podaljšano delovanje baterije (do 45 ur, do 100 ur v načinu varčevanja z energijo).

Omogoča mnogo novih in izboljšanih funkcij zmogljivosti, ki vam bodo pomagale razumeti vaše močne in šibke plati kolesarjenja in vas kot trener vodile skozi izzive. Pomagale vam bodo upravljati z vašim naporom s pomočjo ciljev moči in z vpogledom v potek proge ter v hitrost vašega izčrpavanja. Edino tako boste vedeli, koliko energije vam je še ostalo za dokončanje vožnje. Upravljanje in nastavitev naprave je enostavnejša z izboljšanim uporabniškim vmesnikom.

Glavne značilnosti kolesarskega števca Garmin Edge 1040 Solar:

  • Steklo za polnjenje s sončno energijo Power Glass podaljša avtonomijo baterije in vam zagotovi do 100 ur delovanja v načinu varčevanja z baterijo ali do 45 ur delovanja ob zahtevnejši uporabi. Med kolesarjenjem podnevi zagotovi do 42 dodatnih minut delovanja na uro v načinu varčevanja z baterijo in do 20 dodatnih minut delovanja na uro ob zahtevnejši uporabi.
  • Sposobnost kolesarjenja in zahteve proge vam pomagajo ugotoviti, katere so vaše prednosti in slabosti. Razvrstite svoje kolesarske prednosti, osredotočite se na doseganje napredka in se pripravite na zahteve določene proge.
  • Združljivost s sitemom za električna kolesa Shimano Steps.
  • Udružljivost  z napravama InReach in Varia.
  • Zagotovite si boljši vpogled v to, kako se vaše telo odziva na vadbo. Spremljajte najvišji VO2, čas regeneracije, obremenitev pri vadbi, osredotočenost obremenitve pri vadbi in številni drugi parametri.
  • Z uporabo kazalnikov, kot je stanje spremenljivosti srčnega utripa, zgodovino in učinkovitostjo nedavnih vaj, boste imeli vpogled v splošni napor – in v to, ali je vaša vadba produktivna, optimalna ali preveč obremenjujoča.
  • Kolesarite kot na domačem terenu z zemljevidi in navigacijo za posamezne vrste kolesarjenja. Kolesarite kot na domačem terenu ne glede na vrsto kolesa, saj so na voljo zemljevidi, na katerih so označene priljubljene ceste in steze, vključujejo pa tudi destinacije, po katerih lahko iščete.
  • Podatki programa Trailforks o gorskokolesarskih stezah in destinacijah po vsem svetu omogočajo preprosto iskanje stez neposredno v kolesarskem računalniku Edge. Ali pa prenesite program Trailforks in z njim prenesite načrtovane poti s spletnega mesta Trailforks.
  • Kolesarski računalnik Edge samodejno pošlje sporočilo z vašo lokacijo predhodno naloženim stikom v sili, če zazna dogodek.
  • Med kolesarjenjem lahko uporabljate vpoglede v vzdržljivost in tako spremljate, koliko energije vam je še preostalo.
  • Bodite pripravljeni na tekmovanje z nasveti za vadbo in dnevnimi predlogi za vadbo. Poleg tega si lahko neposredno v napravi Edge v koledarju programa za pametne telefone Garmin Connect za ves teden ogledate dnevne predloge za vadbo, ki se prilagajajo vaši zmogljivosti, regeneraciji in zahtevam naslednjih dogodkov.
  • Na podlagi aklimatizacije na vročino in nadmorsko višino si oglejte, kako se vaše telo odziva v različnih okoljih.
  • Funkcija ClimbPro samodejno prikaže preostali vzpon in naklon, ko se vzpenjate po načrtovani poti ali progi. Tako lažje odmerite naprezanje in si ogledate, koliko se boste še morali naprezati. Vzpone lahko tudi shranite in jih po vožnji pregledate v kolesarskem računalniku ali v programu Garmin Connect.
  • Prejemajte podatke, ki jih potrebujete, da ostanete pri močeh kilometer za kilometrom. Kolesarski računalnik Edge 1040 vas opozori, ko je čas, da zaužijete pijačo ali hrano.

Z vrhunskim kolesarskim računalnikom GPS, ki se polni s sončno energijo in na katerega se lahko zanesete v ključnih trenutkih, ne boste nikoli nehali kolesariti. Kolesarski računalnik Edge 1040 Solar je pripravljen za kakršno koli vožnjo – od vožnje po odročnih makadamskih poteh do nepozabnih vzponov.

Vir: Garmin