Blog in novice

A2U-jev klik tedna: Oprema zmagovalca Gira

Tadej Pogačar, mladenič, ki je na Tour de France 2020 dal lekcijo smetani svetovnega kolesarstva, še naprej niza zmage in je trenutno največje ime v profesionalnem kolesarstvu. Zdi se, da lahko zmaga kadarkoli in na vsakem terenu. "Pogi star", in njegova ekipa UAE, so pravkar spisali še eno kolesarsko pravljico in osvojili Dirko po Italiji.Glede na impresivni seznam uspehov ni čudno, da njegova stran na Wikipediji vsebuje poglavje o "Primerjave z Eddyjem Merckxom".

Prav tako ni nenavadno, da ljudi zanima kolo Tadeja Pogačarja, zato si poglejmo, katero kolo 66-kilogramov lahek zvezdnik vozi in katero opremo uporablja.


CESTNO KOLO COLNAGO V4Rs

Colnago je legendarna italijanska kolesarska blagovna znamka, tradicionalno povezana z dirkami, saj je opremila in opremlja nekatere najboljše kolesarje vseh časov. Danes je postala povsem vrhunska blagovna znamka, ki jo podpira ena najboljših kolesarskih ekip na svetu UAE Team Emirates, z najboljšim kolesarjem ta hip. Colnago V4Rs je togo in aerodinamično kolo, v primerjavi s prejšnjo različico nekaj gramov lažje, tako da je kolo še bolj konkurenčno na gorskih etapah. Ekipa UAE Team Emirates je lani presedlala s Campagnola na Shimano, zato je Pogačarjevo kolo opremljeno s komponentami Dura-Ace Di2. 


SEDEŽ PROLOGO

Prologo so ustanovili z željo, da bi postal vodilni proizvajalec v svetu kolesarstva, ki prinaša inovacije in spreminja način razmišljanja o sedežih in rokavicah v različnih disciplinah: cestno kolesarjenje, XC, ciklokros in gravel. Inovativna in patentirana tehnologije je zasnovana v sodelovanju s profesionalnimi kolesarji. Trenutno sodelujejo s sedmimi ekipami v World Touru (UAE Team Emirates, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious, EF Education - Easypost, Astana Qazaqstan, Groupama - FDJ in Intermarche Wanty).

 

KOLESARSKA OČALA SCICON

Scicon je postal znana blagovna znamka v kolesarskem svetu, ki ponuja vrsto izdelkov, zasnovanih posebej za kolesarje. To vključuje izbor visokokakovostnih kolesarskih očal, zasnovanih za zagotavljanje optimalne zmogljivosti in zaščite. Znamka je še posebej priljubljena med profesionalnimi kolesarji, ki cenijo njeno napredno tehnologijo leč in obliko, ki je osredotočena na zmogljivost. Leče so zasnovane tako, da zagotavljajo optimalno jasnost in zaščito tudi pri močni sončni svetlobi. Leče so obdelane s posebnim premazom, ki pomaga odbijati vodo in preprečuje zamegljevanje, kar zagotavlja, da vaš vid ostane jasen v vseh razmerah. Scicon sponzorira ekipo UAE Team Emirates in ji zagotavlja kolesarsko opremo in dodatke. To ne vključuje le kolesarskih očal, temveč tudi torbe za kolo, potovalne kovčke in druge bistvene predmete, ki jih potrebujejo profesionalni kolesarji.

BIDONI ELITE CYCLING


ŠPORTNA PREHRANA ENERVIT