Blog in novice

Colnago V4Rs - nova podoba kolesa za UAE

Colnago je z navdušenjem za leto 2024 predstavil novo podobo cestnega kolesa V4Rs, zasnovano za ekipo UAE Team Emirates, ki je bila po številu UCI točk najboljša ekipa v pretekli sezoni 2023.

Kolesu, oblikovanemu za Tadeja Pogačarja in njegove moštvene kolege, so dodali bele poudarke na logotipu in detaljih ter grafiko z navpičnimi črtami. Spremenili so tudi upodobitev zastave Združenih arabskih Emiratov, katerih barve so prisotne na zadnjem delu okvirja.


Foto: Colnago

Povratne informacije ekipe UAE so bile ključnega pomena v dolgi fazi izdelave prototipa kolesa in kasnejšega testiranja na cesti. Izkušnje, ki so jih dobili kolesarji, so razvojnemu oddelku za raziskave in razvoj v Colnagu omogočile dodelave in in izboljšave na aerodinamiki, teži, togosti, geometriji in zanesljivosti.

Kolo, izdelano za zmage: kolo, ki je samo v letu 2023 z ekipo UAE Team Emirates doseglo 57 zmag, z žensko ekipo UAE Team ADQ pa 13.

***

Colnago Ernesto & C. S.r.l., znan kot Colnago, je proizvajalec legendarnih cestnih koles, ki je bil ustanovljen leta 1954 v Cambiagu blizu Milana v Italiji. Podjetje je najprej postalo znano po visokokakovostnih kolesih z jeklenim okvirjem, primernih za zahtevno okolje profesionalnih kolesarskih dirk, pozneje pa kot eden najbolj ustvarjalnih proizvajalcev koles, ki je bil odgovoren za inovacije na področju oblikovanja in eksperimentiranja z novimi in različnimi materiali, vključno s karbonskimi vlakni, ki so zdaj temelj sodobne izdelave koles. Med številnimi zmagami (14 Grand Tour, 405 etap Grand Tour, 42 klasik, 27 svetovnih prvenstev, 18 zlatih olimpijskih medalj) je Tadej Pogačar s Colnagom zmagal na Dirki po Franciji leta 2020 in 2021.


Foto: Colnago