Blog in novice

Električno kolo je lahko vaša rešitev v prometnem kolapsu

Mestni zastoji so postali vsakodnevna težava številnih ljudi, ki živijo in delajo v urbanih območjih. Gneča na cestah ne povzroča le frustracij in stresa, v njej posamezniki predvsem zapravljajo svoj dragoceni čas.

Mediji in policija že več tednov opozarjajo na pričakovano povečano gostoto prometa ob začetku del v sklopu prenove avtobusne in železniške postaje v Ljubljani, ki bo zahtevala dolgotrajno zaporo Dunajske ceste.

Ste morebiti že razmišljali o praktični in hitri alternativi prevoza v center?

Električna kolesa so postala vse bolj priljubljena izbira za vsakodnevne mobilne potrebe, tako za vožnjo na delovno mesto kot za opravke, saj pomagajo premagovati razdalje z minimalnim naporom ob pomoči elektrike. Omogočajo enostaven in hiter prevoz v mestnem okolju. Kolesar se med vožnjo z e-kolesom ne znoji preveč, hkrati pa doseže svoj cilj hitro in brez težav, ne da bi se moral ukvarjati s parkiranjem ali iskanjem poti skozi zastoje, saj z njim lahko hitro manevrira in se tako spretno ogne prometnim zamaškom. Električno kolo predstavlja učinkovito alternativo tradicionalnim oblikam prevoza, zlasti v času prometnih konic in obdobjih obsežnejših gradbenih del na cestah. Omogočajo tudi, da z njimi prevozimo daljše razdalje, katere bi s klasičnimi kolesi težje premagali. Vožnja z e-kolesom predstavlja aktivno obliko mobilnosti in prispeva k bolj tekočemu prometu in krajšemu potovalnemu času. 

V primerjavi z avtomobili ali drugimi motornimi prevoznimi sredstvi so električna kolesa veliko cenejša za vzdrževanje in za pogon ne zahtevajo dragega goriva, kar za uporabnika pomeni večji prihranek denarja. Uporabniki e-koles ne potrebujejo parkirnih mest in se tako hkrati ognejo morebitnim kaznim za parkiranje.

Ne velja pa zanemariti dejstva, da imajo električna vozila, vključno z električnimi kolesi, po številnih študijah pomembne prednosti pri zmanjševanju učinka tople grede in blaženju energetske krize. V obdobju, ko se pričakuje prometni kolaps, električno kolo predstavlja smiselno in praktično alternativo tradicionalnim prevoznim sredstvom in - nenazadnje - tudi učinkovito rešitev za prihodnje prometne izzive.

Uporaba električnega kolesa ni le okolju prijazna, ampak tudi koristna za posameznikovo zdravje. Kolesarjenje je izvrstna vadba, ki krepi srce, izboljšuje fizično kondicijo in vzdržljivost ter prispeva k boljšemu splošnemu počutju.

Je sploh še potrebno dodati kak razlog več v prid električnemu kolesu?

 

Kam po električno kolo?

Ker je izbira pravega e-kolesa pomembna in vsakršen nasvet ter pomoč prijaznega prodajalca še kako dobrodošla, vabljeni v največjo specializirano kolesarsko trgovino pri nas:

A2U Ljubljana - Rudnik, Jurčkova cesta 224, Ljubljana

Obiščete nas lahko še v obeh poslovalnicah v Šenčurju in tudi v Kopru.