Naše novice

Colnago Gioiello, dragulj italijanskega rokodelstva

Colnago Gioiello, dragulj italijanskega rokodelstva

Colnago je predstavil kolo Colnago Gioiello, uradno kolo 106. izvedbe Dirke po Italiji (Giro d'Italia).

Estetika, eleganca in izvedba so vrednote, ki navdihujejo izdelovalce koles v Colnagu že od leta 1954. Prizadevanje za estetski užitek in pregovorna italijanska ustvarjalnost jih vodita k ustvarjanju edinstvenih izdelkov, ki navdušujejo in zaradi katerih svet ceni in občuduje italijanski slog. To velja tudi za Colnago Gioiello, najnovejše kolo, ki so ga predstavili 2. maja.

To posebno kolo je krona partnerstva med legendarnim kolesarskim podjetjem Colnago, ki je simbol italijanskega mojstrstva po vsem svetu, ter kolesarske dirke Giro d'Italia, ki je svetu predstavila edinstvene lepote Italije.

Colnago Gioiello temelji na osnovni obliki kolesa C68, v celoti pa je kolo okrašeno z zlatimi lističi. Poleg posebne tehnike obdelave je za Gioiello značilna vilica z elegantnim vzorcem, ki se ponaša Colnagovim emblemom (asso di fiori). Enak vzorec je tudi na sedežu, izdelanem v sodelovanju s podjetjem Selle Italia, in na traku krmila.

Za okrasitev tega modela je bila pristni slikarski tehniki na okvirju dodana obdelava z zlatimi lističi, ki ima toplo, svetlečo in elegantno zlato barvo. Vsak okvir je edinstven, saj narava postopka izdelave zahteva, da se zlati lističi vsakič nanesejo ročno. Ustvarjena tekstura je vedno drugačna in naredi vsak Colnago Gioiello edinstven.

Colnagov vzorec je druga značilna obdelava površine kolesa Gioello. Vzorec, ki ga najdemo tudi na notranji strani ohišja pokala Trofeo Senza Fine, je sestavljen iz črt in križev, logotipa podjetja Colnago, v različnih vzorcih. Črte in križi se nanašajo na sestavne dele okvirja: črte označujejo cevi, križi pa simbolizirajo spoje, kar je značilnost večmodularnih okvirjev, s katerimi je podjetje iz Cambiaga zaslovelo po vsem svetu.

Zlato kolo, katerega podrobnosti so bile oblikovane tako, da oplemenitijo njegovo lepoto, so navdihnile tudi kultne spirale pokala Trofeo Senza Fine, ki ga prejme zmagovalec Gira. Nosilec za bidon, natisnjen v 3D-tehniki, je prav tako kot okvir prekrit z zlatimi lističi in ilustrira spirale pokala rožnate dirke.

Tudi sestavni deli so edinstveni in so rezultat posebne strojne obdelave, opravljene v sodelovanju z nekaterimi najbolj zaupanja vrednimi dobavitelji, kot so Selle Italia, Carbon-Ti, Enve, Pirelli in Ceramicspeed.

Izdelanih bo le 50 primerkov koles Colnago Gioello, kar ga uvršča med najredkejša kolesa Colnago. Vsako kolo bo oštevilčeno od 02/50 do 50/50. 

Eno kolo pa bo še redkejše, bolj prefinjeno in dragoceno. To bo nosilo številko 1/50 in bo javnosti predstavljeno 8. maja.

SPECIFIKACIJA:

Okvir: Colnago C68 Road, karbon
Krmilo: Colnago CC.01
Skupina: Shimano Dura-Ace Di2 R9250
Kletka zadnjega menjalnika: 3D tiskana iz titana + kolešček Ceramic Speed OSPW
Rotorji: Carbon-Ti X-Rotor, jeklo in karbon
Sedež: posebna izdaja Selle Italia SLR Flow Carbon Colnago
Obroči: Enve SES 3.4 Gold, ročno izdelani
Plašči: posebna izvedba Pirelli P ZERO Race TLR Gold
Trak za krmilo: Colnago, posebna izdaja Giro d'Italia
Nosilec za bidon Colnago v obliki pokala za zmago na dirki Giro d'Italia