Blog in novice

Poklon šprinterju - Wilier Filante SLR TDF23 Cavendish

Popolna kombinacija hitrosti in sloga. Poseben model cestnega kolesa Filante je bil izdelan v poklon legendarnemu britanskemu kolesarju, šprinterju, Marku Cavendishu za njegov zadnji Tour de France v karieri. Britanski šprinter je v svetu kolesarstva pustil neizbrisen pečat in navdihnil prihodnje generacije, zato so pri Wilierju počasitili njegove izjemne dosežke v modelu kolesa, ki ga krasijo odtenki bele in zlate barve. Te barvne nianse nosijo globoko simboliko, saj predstavljajo čistost in moč v njuni najčistejši obliki.

SPECIFIKACIJA KOLESA: TUKAJ

Kdo je Mark Cavendish?

Rojen je bil 21. maja 1985 na otoku Man v Veliki Britaniji, profesionalec je od leta 2005, znan pa je kot eden najboljših šprinterjev v zgodovini cestnega kolesarstva. Mark Cavendish je od letošnje sezone član kolesarske ekipe Astana iz Kazakstana, katero Wilier Triestina podpira od leta 2019. Najboljši šprinter je predtem vozil za ekipe Deceuninck–Quick-Step, Bahrain–McLaren, Team Dimension Data, Omega Pharma–Quick-Step, Team Sky, T-Mobile Team in Team Sparkasse. Osvojil je številne etape na največjih kolesarskih dirkah kot so Tour, Giro in Vuelta. Še posebej je znan po svojih šprinterskih sposobnostih, s katerimi je na dirki Tour de France osvojil 34 etapnih zmag in se na večni lestvici etapnih zmag na najprestižnejši kolesarski dirki zavihtel na prvo mesto ob bok Eddyju Mercxku. Leta 2011 je Cavendish kot drugi britanski kolesar po Tomu Simpsonu na Danskem osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu. Zato se zdi posvetilo podjetja Wilier Triestina kolesu Filante SLR TDF23 Cavendish na dirki Tour de France zasluženo priznanje.


Filante SLR TDF23: zakaj izbrati dirkalno kolo Marka Cavendisha

  • Izjemno lahko aerodinamično kolo z bistveno izboljšanim razmerjem med togostjo in težo.

  • Visokozmogljiv okvir: pravi biser, ki vas podpira tudi na najtežjih vzponih.

  • Funkcionalno zmanjšanje teže okvirja. Notranjost je tako bolj homogena in omogoča, da se teža okvirja ustavi pri 870 gramih.

  • Inteligentna struktura: preoblikovani profili, na zadnjem delu nimajo več ostro odrezanih robov, temveč mehkejše zaključke, ki omogočajo boljšo učinkovitost tudi ob motnjah zračnega toka.

  • Notranjost sprednje vilice je bila razširjena za 7 mm v primerjavi s standardom znamke. S tem so bili stebri vilic "odmaknjeni" od kolesa, kar zmanjšuje turbulence in izboljšuje aerodinamiko.

  • Izjemna lahkotnost: Kolo je izjemno okretno, odlikuje ga lahkotnost upravljanja na cestah.

  • Sestavljeno kolo tehta cca 6,8 kg.

  • Enaki materiali in tehnologija kot pri izdelavi kolesa Wilier 0 SLR.

  • Praktična in hkrati privlačna oblika: vijugaste, zaobljene linije zagotavljajo največjo ergonomijo pri upravljanju v vsakem trenutku.

  • Izraz novega načina razumevanja hitrosti in okretnosti.

Pozornost najbolj pritegne dejstvo, da eleganco dopolnjuje cestna zmogljivost, zaradi katere kolo v naši trgovini težko spregledate. Izbira kolesa Filante SLR TDF23 Marka Cavendisha je nedvomno izraz strasti do kolesarstva in kolesarjenja.

SPECIFIKACIJA KOLESA: TUKAJ