Pogosta vprašanja

Plačila in pogoji

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine www.a2u.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

A2U d.o.o je spletna trgovina, ki vam ponuja kolesarsko opremo in dodatke za vso družino. A2U d.o.o. si pridržuje pravico da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja na spletni strani www.a2u.si. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno pregledujete Pogoje poslovanja in spremljate morebitne spremembe. Pogoji poslovanja se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj po objavi na tej spletni strani.

Za nakup izdelka na spletni strani se lahko registrirate. Vaša registracija oz. hiter nakup pomeni, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja na naši spletni strani in da se z njimi strinjate.

Kot registriran uporabnik boste deležni tudi posebnih ponudb. Vaši podatki bodo shranjeni v bazo spletne trgovine. Po vnosu vaših podatkov boste lahko takoj začeli z nakupom preko spleta. 

Za podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, jamčite, da so točni in veljavni. Spremembo vaših podatkov nam lahko sporočite na e-pošto: eshop@a2u.si

 

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOST

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov oz. ZVPot-1. S potrdilom nakupa dovoljujete, da A2U d.o.o., Poslovna cona A53, 4208 Šenčur, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in z namenom obveščanja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki neomejeno časovno obdobje. A2U d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov - ZVOP-2 (Uradni list RS št. 163/2022).

Kot kupec lahko kadarkoli po elektronski pošti zahtevate, da v roku 15 dni trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. O tem vas bomo v nadaljnjih petih dneh po elektronski pošti obvestili.

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.a2u.si v celoti ostali v lasti podjetja A2U d.o.o. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

PIŠKOTKI

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 130/2022; v nadaljevanju ZEKom-2), ki je začel veljati konec leta 2022, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 

 

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

Stran uporablja nekatere nujne piškotke (PHPSESSID). Ključni so za normalno delovanje spletne strani, navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

Spletna stran uporablja še nekatere analitične piškote – za potrebe analitike delovanja spletne strani preko Google Analytics in Facebook oz. Meta platforme.

 

NAROČANJE

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom »v košarico«. Vodeni boste skozi celoten proces od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi izbrišete. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš naslov potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili na vašo e-pošto. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Potrošnik nima posebnih stroškov z naročilom preko spleta.

 

CENA IN VELJAVNOST PONUDBE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko poročilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Vse cene vsebujejo DDV (redna cena ali spletna cena že vsebuje DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer kupca obvestimo. 

VELJAVNOST AKCIJSKIH CEN: Vse znižane akcijske cene so veljavne do zaključka akcije oziroma do odprodaje zalog dotičnega artikla.

 

RAČUNI IN HRANJENJE PODATKOV

Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

Račun prejme kupec ob prejemu blaga.

Vse dokumente, potrditev naročila, v enem izvodu pošljemo kupcu v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki pa se hrani na sedežu podjetja A2U d.o.o.. Dostop do dokumentov hranjenih v podjetju A2U d.o.o. je možen na podlagi dogovora z direktorjem podjetja A2U d.o.o..

Vsi dokumenti, računi so napisani v slovenskem jeziku.

 

NAČIN PLAČILA

Kupec ima naslednje možnosti plačila:

1. Z nakazilom na račun A2U d.o.o. (plačilo po predračunu):

Po oddanem naročilu boste prejeli sporočilo na vaš e-poštni naslov s priloženim predračunom, na podlagi katerega izvedete plačilo. 

2. Plačilo s kreditno kartico:

Plačilo se izvede takoj med postopkom naročanja in sicer tako, da potrošnik vnese podatke o svoji kreditni kartici. Vaš račun bomo za znesek naročila bremenili pred odpošiljanjem izdelkov.

3. Summit Leasing - plačilo na obroke:

V sodelovanju s Summit Leasing kreditno hišo vam omogočamo nakup na do 36 obrokov (vrednost do 3.000 €*) in do 84 obrokov (vrednost do 8.000 €*).

Za sklenitev kreditne pogodbe potrebujete le naslednje dokumente:

 • osebni dokument (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje v obliki kartice)
 • davčno številko
 • bančno kartico
 • mobilni telefon
 • zadnji bančni izpisek ( vsi prilivi/odlivi v zadnjem mesecu) ** - kredit nad 3.000 €

4. Leanpay - plačilo na obroke:

Z Leanpay lahko razdeliš plačilo svojega nakupa na obroke v samo nekaj minutah. Vse kar potrebuješ je mobilni telefon in osebni dokument.

V poslovalnicah vprašaj naše svetovalce za plačilo preko Leanpay.

Zakaj plačevati na obroke z Leanpay?

 • Brez dokumentacije, brez obiska banke, brez skritih stroškov.
 • Plačila na do 84 obrokov in 12.000 €
 • Fleksibilnost, sam izbereš znesek in število obrokov.
 • Hipna odločitev o odobritvi nakupa.
 • Ni letne članarine, ni dodatnih stroškov za vsak obrok.
 • Pregled nad plačili preko Moj Leanpay spletne aplikacije.

 

DOSTAVA IN STROŠKI POŠTNINE

Dostava v 24 urah, če je izdelek na zalogi!

Pošiljko (za izdelke iz zaloge) boste prejeli najkasneje v treh (3) delovnih dneh od prejema plačila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Dostavo blaga opravi za nas dostavno podjetje GLS ali GOLD EKSPRES. Stroški dostave blaga v Sloveniji (embalaža, pakiranje, dostava) znašajo 5,00 € za naročilo.

Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki ali pošti, preko katere izvajate plačilo.

 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

A2U d.o.o se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na straneh www.a2u.si. Napake na spletni strani niso izključene. Slike so lahko simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja. Izdelki so novi in brezhibni, razen če je v opisu drugače navedeno. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da A2U Sport ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Za napake, ki se lahko pojavijo pri samem vnosu za posamezen artikel (opis artikla, cena za artikel ali lastnosti artikla) ne odgovarjamo in nikakor ne želimo namerno zavesti kupca oz. obiskovalca, saj se trudimo za točnost in doslednost podatkov za vsak artikel.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 134. člena Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št. 130/22) ( v nadaljevanju ZVPot-1), ki določa:

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev."

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe ureja 135. člen zakona ZVPot-1.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: eshop@a2u.si, blago pa vrniti 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino blaga najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Postopek zamenjave in vračila blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora o tem pisno obvestili prodajalca (pogoji so navedeni v prejšnjem odstavku), mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati oz. vrniti prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Stroške vračila blaga ob odstopu od pogodbe krije potrošnik.

Blago se mora vrniti:

 • pri naročilu dostave blaga po pošti na dom se mora vrniti po pošti, s kopijo obvestila o odstopu od pogodbe oz. zamenjavi blaga
 • ob osebnem prevzemu v poslovalnici se mora blago vrniti v poslovalnico, kjer je bilo prevzeto

Postopek vračila kupnine

A2U d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila za blago. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Ugovori, pripombe, zahtevki in izjave

V primeru pripombe nas o tem pisno obvestite v petnajstih (15) dneh od prevzema pošiljke na naslov: A2U d.o.o., Poslovna cona A53, 4208 Šenčur, s pripisom reklamacija. Prav tako nam na ta naslov pošljite izdelek v originalni embalaži. Pošiljk z odkupninami ne sprejemamo!!

Z uporabo naše e-trgovine izražate svoje strinjanje s pogoji poslovanja.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Ekipa A2U